perjantai 17. lokakuuta 2014

Viikon kuulumiset

Nyt kyllä edetään nopealla vauhdilla, mukana ei meinaa pysyä. Joka päivä kun tulee töistä kotiin, on piha erinäköinen. Kaivuri hurisee pihalla aamusta aina hämärän tuloon. Aitiopaikalta saadaan hommaa katsoa, työmaa kun on keittiön ikkunan alla.

Maanantaina sitten lyötiin paalut savimaahan. Svingi oli viety jo edellisesnä päivänä hoitoon, kun ei tiedetty kuinka paljon tärinää paalutus aiheuttaisi. Mutta mites kävikään. Puupaalut upposivat pehmeään saveen niin helpolla! Se näytti niin helpolta ja kevyeltä. Betoniosat tärisyttivät hiukan enemmän, mutta eivät silti juuri yhtään. Ei kuulemma ollut viereisessä naapurissakaan tuntunut yhtään. Päivässä oli kaikki 42 paalua isketty maahan ja paalutus vaihe suoritettu!

Ensin puuta ja sitten betonia perään
 

Viikolla on kaivettu viemäriputket, sähköputket ja- kaapelit paikoilleen. Niin kuin myös vesijohdotkin. Lisäksi on asennettu tarkastuskaivo. Ja varmaan vielä jotain muutakin, mitä en edes muista. Tänään kaivurimies on tehnyt talon sisäpuolisia täyttöjä. Maata on kyllä viety tosi monta lavallista pois, vaikka pihalle on iso kasa maata jätettykin. Jätettyä maata ois tarkotus käyttää meidän pihan tasaamiseen, lähinnä rannan läheltä, missä on enemmänkin epätasaista. Maatyöurakoitsijan kanssa yhteistyö on kyllä sujunut oikein hyvin ja hommat toimineet toivotulla tavalla.Olemme olleet siis tyytyväisiä.



1 kommentti: